Het is al een tijdje geleden dat ik ze vond , die stenen in het veld. Ze keken me aan alsof ze geesten in zich hadden en me vroegen ze te herinneren. Die dag begon de fascinatie ervoor, vreemde figuren soms haast karikaturaal zag ik, dieren, monsters, een scala van wezens uit een andere tijd. Eerst dacht ik dat het stenen uit de steentijd waren, sjamanistische gidsdieren naar de geestenwereld of goden. Maar nu zit ik in hun wereld en loop van steen naar steen, voel hun strijd, oorlog, hun liefde, hun weg naar de doden...Germanen en hun sjamanistische wereld vol goden, monsters dwergen geesten.

Op 25 juni is er een tentoonstelling in Amsterdam waar ik samen met de sjamaan Peter de Haan een expositie heb van kunstwerken, foto's, sjamanistische verslagen en een onlangs verschenen boek over de stenen en de Stenenzang. Peter de haan Heeft samen met gevorderde leerlingen een Stenenzang gehouden met stenen, die ik heb gevonden en in de trance-situatie zijn verslagen gemaakt van hun ervaringen. Deze hangen naast de foto's van de stenen.

Locatie Amsterdam,  Karel Doormanstraat 125
Opening:25 juni 13:00-16:00

De tentoonstelling loopt van 25 juni tot 25 augustus 2016

De volgende tentoonstelling start op 15 september in hert Raadhuis van Hilversum (zie tentoonstellingen)

 

 

 

 

Gefascineerd door hun uitstraling maak ik elke dag foto's van deze stenen en probeer hun sfeer te pakken en ervaar dat als een sfeer van hun cultuur, soms ruig, ontroerend maar ook angstaanjagend soms.
De beste foto's laat ik professioneel op MDF plakken.

U kunt de foto's van deze stenen bestellen via het contactformulier

prijzen: 40-30cm, €200,- ,oplage 1/20, gesigneerd

prijzen: 30-22,5 cm, €100,-, oplage 1/20, gesigneerd